Dag vriendjes!
Vlak voor de lockdown hebben we veel geleerd over de bakker. En natuurlijk kon de activiteit koekjes bakken hier niet aan ontbreken! ;)
Onze vrienden hebben zich in de klas al tot echte bakkers ontpopt. Hoog tijd om dat baktalent ook eens aan jullie te tonen! Dus trek je schort aan, stroop je mouwen op en bakken maar!
Zandkoekjes
Ingrediënten (voor 15- 20 stuks):
- 250gr bloem
- 150gr boter (op kamertemperatuur)
- 1 eierdooier
- 100gr suiker
- snuifje zout
Stappenplan:
- Voor je begint te bakken altijd eerst heel goed je handen wassen!
- Meng de eierdooier met de suiker in een kom.
- Voeg de bloem toe aan een aparte mengkom en maak een kuiltje in het midden.
- Verdeel de boter in stukjes en voeg toe aan de bloem samen met het mengsel van eierdooier en suiker. Voeg ook een snuifje zout toe.
- Meng alles goed door met je handen te kneden tot je een mooi, glad deeg hebt.
- Maak een bolletje van het deeg en rol het in plasticfolie. Laat even opstijven in de koelkast. (30 minuten)
- Verwarm de over voor op 180 graden.
- Strooi een beetje bloem op je tafel zodat het deeg niet blijft plakken. Rol het deeg uit met een deegrol en gebruik vormpjes om je koekjes te maken.
- Leg ze op een bakplaat met bakpapier op en bak ze in de oven voor 10 minuten.
En dan, lekker smullen maar!
Veel plezier!
Reacties
Een reactie posten